قرن های زیادی است که عسل به عنوان مهم ترین راه برای درمان درد ها و زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد و در دل خود هزاران رمز و راز و خواص درمانی را پنهان کرده است.
در مقبره های مصر باستان، مایع طلایی شیرین استخراج شده از کندو های عسل، به عنوان ماده ای سرشار از خواص ضد باکتری و ضد قارچ یکی از اصلی ترین مواد غذایی و درمانی آشپزخانه ها را تشکیل می داد.
امروزه نیز عسل علاوه بر آنکه به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد، در تهیه ی بسیاری از مواد به عنوان یک شیرین کننده طبیعی و سالم دخیل است. به گزارش انجمن ملی عسل، یک قاشق غذاخوری از عسل خام حاوی 64 کالری می باشد، هیچ گونه چربی در بر ندارد و خالی از هر نوع کلسترول و سدیم می باشد. حدود 80% ترکیبات آن از کربوهیدرات ها تشکیل شده است، 18% آن آب و 2% باقی مانده، ویتامین ها، مواد معدنی و آمینو اسید ها هستند.
به طور معمول، عسل ماده ای شیرین است اما می تواند در مقابل نوزادان بسیار بی رحمانه رفتار کند. در آلودگی های موجود در هوا که ممکن است بر روی عسل نیز تاثیر گذاشته باشد، هاگ های حامل باکتری کلستریدیوم بوتولینوم یافت می شود. در صورتی که نوزادان و شیرخواران از عسل استفاده کنند، ممکن است به بیماری بوتولیسم اطفال منجر شوند، این امر سبب بروز ضعف عضلانی و مشکلات تنفسی در آن ها می شود.
به توصیه ی کلینیک مایو، مادران باید تا دوازده ماهگی نوزادان خود صبر کنند و سپس به از عسل در رژیم غذایی آن ها استفاده کنند. مصرف عسل برای افراد مسن و کودکان، به دلیل وجود سیستم گوارشی بالغ در آن ها، بلامانع است چرا که سیستم گوارشی آن ها قابلیت کنترل و مقابله ی این نوع هاگ ها و باکتری ها را دارا است.
بیایید با هم نگاهی به 7 مورد از خواص درمانی عسل، این طلای مایع، انداخته و با آگاهی بیشتری از آن در زندگی روزمره ی خود استفاده کنیم:
.1 کاهش آلرژی
به دلیل اثرات ضد التهابی عسل بر حنجره، گلو، سینوس ها و ریه، عسل می تواند سرفه های مزمن و یا آلرژی های فصلی را التیام بخشیده و درمان کند. اگرچه هیچ مطالعه ی بالینی مبنی بر اثر بخشی عسل در این زمینه وجود ندارد، دکتر متیو برنک (Brennecke Dr.Matthew)، عضو هیئت مدیره ی درمان های طبیعی در مرکز سلامتی کوه راکی واقع در فورت کالینز؛ کلرادو، در قالب یک ایمیل خطاب به پزشکی روزانه، چنین نوشت: "طبق یک نظریه ی رایج، عسل مانند یک واکسن طبیعی عمل می کند." عسل حاوی گرده های ریزی است که اگر از کودکی به بدن انسان برسد، آن را در برابر باکتری ها و گرده های بزرگتری که در آینده با آن ها سر و کار خواهد داشت، ایمن تر خواهد کرد."زمانی که استفاده از این واکسن (منظور مصرف عسل می باشد)، به صورت مکرر اتفاق می افتد، بدن به حضور این نوع باکتری ها عادت کرده و در دوران بالغ شدن و بزرگسالی کمتر دچار آلرژی می شود."
2. نوشیدنی انرژی زای طبیعی
عسل منبع طبیعی انرژی است، به طوری که یک قاشق غذاخوری از آن حاوی 17 گرم کربوهیدرات است. این قند فراوری نشده ی طبیعی (فروکتوز و گلوکز)، به طور مستقیم وارد جریان خون شده و سبب افزایش سریع انرژی می شود. افزایش قند خون، به عنوان یک منبع انرژی کوتاه مدت برای زمانی که در حال ورزش کردن هستید عمل می کند، به خصوص در تمرینات استقامتی طولانی مدت.
3. افزایش دهنده سطح حافظه
این شهد شیرین، آنتی اکسیدانی تولید می کند که از آسیب سلولی در داخل مغز جلوگیری میکند. تجربه ترکیب عسل و خرما را نیز برای به دست آوردن این خصوصیت از دست ندهید.
4. مهارکننده ی سرفه
عسل یک درمان طبیعی برای سرماخوردگی است. سرفه های مزمنی که به هیچ وجه از بین نمی روند، به راحتی با دو قاشق غذاخوری عسل رفع و درمان خواهند شد. کودکان در سنین 1 تا 5 سال که در خواب بسیار سرفه می کنند و شب ها سرفه های آن ها شما را نگران می کند، می توانند یک قاشق غذاخوری عسل را نیم ساعت قبل از رفتن به تخت خواب مصرف کنند.
5. کمک برای خواب راحت
عسل می تواند یک کمک کننده ی بهداشتی و پزشکی برای بی خوابی های شبانه باشد. درست مانند شکر، عسل می تواند انسولین را افزایش داده و سروتونین آزاد کند و با تاثیر گزاری بر روی اعصاب، سبب بهبود خلق و خو و افزایش شادی و رضایت شود. بدن سروتونین را به ملاتونین که یک ترکیب شیمیایی تاثر گزار بر طول و کیفیت خواب است، تبدیل می کند.
6. درمان شوره سر
عسل می تواند به صورت موقت به پوست سر امداد رسانی کند و در درمان شوره سر موثر باشد.
7. درمان زخم و سوختگی
عسل یک آنتی بیوتیک است که می تواند به صورت داخلی و خارجی عمل کند. می توان آن را به عنوان یک درمان مرسوم برای بهبود بخشیدن به زخم ها و التیام جای سوختگی و درمان پوست آسیب دیده، دانست. عسل از طریق ضد عفونی کردن زخم ها از گونه های عمده باکتری به بهبود آن ها کمک می کند.
امیدواریم با مطالعه ی این مقاله، عسل و خواص درمانی آن را بهتر شناخته و از این پس بیشتر آن را در وعده های غذایی خود بگنجانید.
منبع : بانك مقالات
به وبلاگ خود خوش امدید